אנזימים בתעשיית המזון

תעשיית המזון כוללת בתוכה תהליכים מרתקים של שימוש בחומרי גלם, עיבודם בטכנולוגיות מגוונות וייצור תוצרים חדשים למטרות שונות.
בחירת טכנולוגיה ספציפית עבור תהליך ייצור מזון נועדה לספק את דרישות המוצר מבחינת מראה, טעם ואיכות תזונתית וכן להתגבר על בעיות הקשורות בתכונות הכימיות והביולוגיות של חומר הגלם. בדרך כלל מנסים מהנדסי המזון מספר אפשרויות עד לבחירת התהליך האופטימאלי לכל מוצר .
מבנה הפעילות:
הרצאה: ביוטכנולוגיה בשירות האדם, אנזימים בתעשיית המזון

פעילות במעבדה:

  • הכנת הגבינה על כל שלביה מהחלב ועד לגבינה חצי קשה.
  • מעקב אחר מדדים המשתנים במהלך התסיסה: כגון Ph וטמפרטורת התסיסה.
  • מעקב אחר פעילות אנזימטית בתהליך ובדיקת גורמים המשפיעים על פעילות האנזימים
  • הפקת מיץ תפוחים באמצעות אנזים פקטינאז.

משך הפעילות: 4 שעות + 2 שעות סיור במפעל שטראוס (אופציה)