סיפורי בוגרים

אופיר מנור (מנשס)

אופיר מנור (מנשס) - בוגר המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

מנהל את חברת פפרוטק אסיה (חברת בת של פפרוטק העולמית)
    לאחר סיום לימודיו עבד בחברת cytolab. השתלב במספר תחומים המשלבים עבודה טכנית/ מעשית לצד מפגשים עם חוקרים במגוון אוניברסיטאות, מוסדות מחקר וחברות על מנת לשווק את מוצרי החברה. כמו כן, ייצג את החברה בחלק מהכנסים המדעיים (ייצוג שיווקי) בארץ ובחו"ל.
    לדברי אופיר:"מכללת אורט בראודה נתנה בסיס מדעי ויישומי איתן שעזר לי בתפקידי הראשון".
    החל מ- 2007 מונה לנהל את חברת פפרוטק אסיה (ציטולב לשעבר), שהנה חברת בת של פפרוטק העולמית (www.peprotech.com). מתוקף תפקידו אחראי על פעילות השיווק, המכירות והפיתוח העיסקי בכל שווקי אסיה כולל ישראל ואוסטרליה וכן על ניהול של עשרות מפיצים בשווקים הנ"ל.
    אלון מנטל

אלון מנטל - בוגר המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

פוסט דוקטורנט באוניברסיטת המפטון בוירג׳יניה
    את לימודיי במכללה סיימתי בשנת 2004 במחלקת ביוטכנולוגיה.
    במהלך הלימודים גיליתי יותר עניין במקצועות הביולוגיה התאית והמולקולרית מאשר בתחום ההנדסה, ועל כן בחרתי להתמחות במסלול הביו-רפואי.
    במסגרת פעילויות המשרד לקשרי חוץ של המכללה, ניתנה  לי ההזדמנות בשנת 2003 לבצע את עבודת ההתמחות באוניברסיטת רוצ׳סטר בארה״ב במעבדתה של פרופסור Patricia Hinkle. ראוי לציין שהידע שצברתי במהלך שנותיי במכללה, בשילוב הקניית יכולות מעשיות בעבודת מעבדה, תרמו רבות להצלחת הפרויקט בו הייתי מעורב.
    בעקבות נסיוני המוצלח כחוקר באוניברסיטת רוצ׳סטר, החלטתי להמשיך את לימודי הגבוהים במסלול דוקטורט ישיר באותו המוסד.
  • אסי חדד - בוגר המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

השנים בהם למדתי במכללה הם:2003-2007.
    במהלך 2006-2007 ביצעתי את הסטאז' במכון ויצמן למדע במחלקת
    נוירוביולוגיה, במעבדתו של פרופ' טייכברג. במסגרת תקופת ההתמחות עסקתי במחקר ופיתוח פטנט ביוטכנולוגי בתחוםבריכות-שחייה. היום מזה כשנתיים אני עובד ב-Tower Semiconductor במגדל העמק כמהנדס תהליך.
    עבודה זו עוסקת בבקרת התהליכים בקו ייצור ותמיכה מקצועית לקו הייצור.
    כתיבת נהלי עבודה ומתן פיתרונות הנדסיים תוך ביצוע שיפורים מתמידים בתהליך, בצורה עצמאית וכחלק מצוותי עבודה.
    הישאם מזעל

הישאם מזעל - בוגר המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

חוקר במכון ויצמן למדע
    הסיפור האישי שלי מתחיל בתקופת לימודיי בתיכון אותם סיימתי עם ידע בסיסי ביותר במתמטיקה ובאנגלית, מבלי שלמדתי כימיה כלל אך למדתי ביולוגיה (תחום שעניין אותי) וממשיך בשלוש שנות עבודה בתור שכיר בעבודות מטבח, אחזקה, וגינון.
    התעניינות בתחום לימודים אקדמיים הגיעה בשלב מאוחר יותר, כאשר  הייתי קורא מאמרים שקשורים למדע בלהט כזה, שמילאו את סקרנותי ותמיד השאירו אותי עם טעם של עוד. לאחר התלבטות האם ללמוד ביולוגיה ולאחר הרבה התלבטויות וחיפושים אינטינסיביים, שמחתי והתרגשתי מאוד לגלות שישנו תחום הנדסת ביוטכנולוגיה. לא אחרה לבוא ההתלבטות השנייה: היכן ללמוד? לא התקבלתי לאוניברסיטאות ולטכניון עקב תנאי התחלה נמוכים שהיו לי אז מבחינת בגרות ופסיכומטרי.
    חן פריזנט

חן פריזנט - בוגרת המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

לומדת במסלול ישיר לדוקטורט בפרמקולוגיה באוניברסיטת רוצ'סטר
    אם הייתי צריכה לספר בכמה מילים על בראודה, הייתי בוחרת בשתי נקודות שיא עיקריות, שלפחות לאחת מהן יש השפעה ישירה על החיים שלי כיום. הראשונה היא הזכות שנפלה בחלקי לקחת חלק בפרויקט "ראשי קבוצות", במהלכו הוכשרתי להעביר סדנאות אינטראקטיביות בקבוצות קטנות לסטודנטים בשנה א', בקורס עם שיעור כישלון גבוה. החוויה הזו העניקה לי סיפוק רב וכלים להמשך. גולת הכותרת השנייה של לימודי היא כמובן הסטאז': נשלחתי לאוניברסיטת רוצ'סטר בניו-יורק לחצי שנה וביצעתי פרויקט בעל משמעות (שבהמשך התקבל לפרסום במגזין מדעי נחשב). חקרתי את ההבדלים בין תאי מערכת החיסון השונים בתגובה לדלקת, זאת על ידי הזרקת נוגדנים פלורוסנטים לצורך הבחנה בין התאים השונים. הבדיקה נעשתה בזמן אמת תוך התבוננות בכלי הדם של עכבר תחת הרדמה. לא הייתי מוותרת על הסטאז' – זו ההכנה הכי טובה ל"עולם האמיתי". כיום אני לומדת בשנה השנייה במסלול הישיר לדוקטורט בפרמקולוגיה באוניברסיטת רוצ'סטר. אין לי ספק שבזכות אורט בראודה נפתחה בפני דלת זו ואני מרגישה שצוידתי בארגז כלים טוב איתו צלחתי את השנה הראשונה והמאתגרת בתכנית.
    ניר מימון

ניר מימון - בוגר המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

חוקר במעבדת STEELE בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, בוסטון
    הרומן שלי עם תחום הביולוגיה החל עוד בלימודי התיכון; ולמרות זאת, בסופו של דבר את
    לימודי התיכון סיימתי במגמת חשמל ואלקטרוניקה.
    לאחר הצבא התקבלתי ללימודים לתואר הנדסת ביוטכנולוגיה באורט בראודה.
    כבר בתחילת הלימודים התרשמתי מאוד משלושה דברים עיקריים במכללה והם: מגוון
    הנושאים הנלמדים במסגרת תואר זה, העומק וההיקף של כל קורס, והידע הנרחב של כלל
    המרצים במחלקה.
    בשנה הרביעית במסגרת התואר, בזכות היותי מצטיין דיקן, התקבלתי להתמחות מעשית במרכז הרפואי של אוניברסיטת רוצסטר אשר ממוקמת במדינת ניו-יורק. במסגרת ההתמחות חקרתי דרכי תקשורת בין-תאית בכלי דם ותפקידם בויסות התרחבות של עורקיקים. הן הידע התיאורטי והן הידע המעשי שרכשתי במכללה התבררו כהכנה נהדרת לעולם המחקר האקדמי.
    עודד שפינדל

עודד שפינדל – בוגר המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

אנליסט בכיר בקרן הון סיכון, Excell Partners, רוצ'סטר - ניו יורק
    סיימתי את לימודי במחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה עם דגש על הנדסת תרופות.
    עברתי לרוצ'סטר, בקיץ של שנת 2008 על מנת להתחיל בעבודת הדוקטורט במחלקה לפרמקולוגיה ופיזיולוגיה (מרכז הרפואי של אוניברסיטת רוצ'סטר).
    במקביל הצטרפתי למעבדתו של Dr. Bradford C. Berk MD, Phd (מנכ"ל, המרכז הרפואי של אוניברסיטת רוצ'סטר וסגן נשיא בכיר למדעי הבריאות URMC).
    ב- 2010 עברתי בהצלחה מרובה את מבחן הצעת התזה.