עשרות מחקרים הוצגו בכנס המחקר הבינתחומי ה-14

רגע לפני פתיחת שנת הלימודים האקדמית תשע"ט, השתתפו חברי הסגל האקדמי של המכללה, בראשות הנשיא פרופ' אריה מהרשק, בכנס המחקר הבינתחומי ה-14 שהתקיים במלון פסטורל בכפר בלום.

מטרתו העיקרית של הכנס היא לאפשר לאנשי סגל המכללה להתעדכן על החידושים של עמיתיהם במחלקות השונות ובתחומי מחקר שונים, ולבחון דרכים לשיתופי פעולה ביניהם. בשני ימי הכנס התקיימו 12 מושבים, שחולקו על פי נושאים, ובהם הוצגו כ-60 מחקרים חדשים. כמו כן, התקיימו הרצאות אורח מרתקות של פרופ' צבי פירן מהאוניברסיטה העברית בירושלים בנושא "גלי כבידה – החלון החדש ליקום", ד"ר אילנה וייסמן מאוניברסיטת חיפה בנושא "האם המומחיות המתמטית יכולה לשמש כאינדיקטור למחוננות מתמטית? – בחינת ERP של פעילות המוח" והרצאתו של ד"ר יוסי חלמיש מחברת "Braiways" בנושא "גמישות המח".

פרופ' אריה מהרשק, נשיא המכללה, פותח את כנס המחקר הבינתחומי ה-14 שהתקיים בכפר בלום

"לאורך השנים נתן הכנס תנופה למחקרים בין-תחומיים של אנשי הסגל במחלקות השונות, הביא לשיתופי פעולה עם מפעלי תעשייה ומכוני מחקר בארץ ובעולם וקידם רישום פטנטים על שיטות ומכשירים שפותחו על ידי חוקרי המכללה", אמרה ד"ר פיאנה יעקובזון מהמחלקה למתמטיקה במכללה, ויו"ר הכנס השנה. " בחלק מהמחקרים שהוצגו בכנס שותפים גם סטודנטים וזוהי תעודת כבוד למכללה. אני מודה לכל מי שטרח ודאג להצלחתו של כנס חשוב זה ולכל המשתתפים שהגיעו – כולכם מקדמים את המחקר ואת המכללה" .

פרופ' דפנה גואטה, מהמחלקה לפיזיקה ולהנדסה אופטית, מספרת בכנס על המחקר הבינלאומי בנושא חלקיקי הנייטירנו ביקום, שבו לקחה חלק. המחקר נחשב לפורץ דרך וממצאיו פורסמו בגיליון של כתב העת המדעי Nature

פרופ' צבי פירן, מהקתדרה ע"ש שוורצמן במכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית בירושלים, שיבח את הכנס, את תכניו ואת הרעיון שעומד בבסיסו: "הופתעתי לראות את רוחב הנושאים שמוצגים בתכנית כנס המחקר, זה היה מאוד מרשים. חשוב שיש בגליל נקודה חזקה של פוקוס טכנולוגי, אשר מנגישה את תחום ההנדסה על מגוון רבדיו לאוכלוסיית האזור. אני רואה את בראודה כנדבך חשוב מאוד במערכת ההשכלה הגבוהה הישראלית בכלל ובאזור הגליל בפרט", ציין פרופ' פירן.

חזור לרשימה